המרכז פועל ליישום המטרות הנ"ל בשלושה מעגלים עיקריים:

1. מחקר: כאחד ממרכזי המחקר של באוניברסיטה, המרכז היהודי ערבי מתאם בין הפקולטות השונות - מדעי הרוח , מדעי חברה, חינוך ומשפטים – ליוזמת וביצוע מחקר אקדמי בינתחומי על נושאים הקשורים ליחסי יהודים וערבים.

2. חיים משותפים בקמפוס: המעגל השני נוגע בחיי קמפוס, המרכז יוזם פעילויות משותפות וימי עיון ופרויקטים שונים משותפים בין סטודנטים יהודים וערבים.

3. המרחב הציבורי: המרכז מקשר בין האוניברסיטה לבין עמותות וארגונים שונים במיוחד בצפון הארץ ומארגן כנסים וקבוצות עבודה שמטרתם לתמוך בדיון המשמעותי והפורה בין פוליטיקאים ומנהיגים אזרחיים יהודים וערבים בישראל, ובדיון בין הישראלים והפלסטינים .